חוץ מהיותו מוכר בכל בית, YouTube הפך השנים האחרונות לאחד האתרים הגדולים והמיוחדים ביותר היום ברשת. לא רק שהוא מנוע החיפוש השני בגודלו בעולם, הוא גם אתר התוכן השלישי בגודלו בעולם. אם זה עדיין לא מספיק משכנע, לסרטונים של YouTube יש למעלה מ-4 מיליארד צפיות ביום! ואם אתם עדיין זקוקים לתמריץ - על הפרסום ב-YouTube אתם משלמים רק כאשר הלקוחות הפוטנציאליים שלכם בוחרים לצפות במודעה. ולכן למודעות הוידיאו של AdWords קוראים True View.

אז אם גם לעסק שלכם יש סרטוני וידיאו, או אם גם אתם רוצים ליהנות מהיתרונות של הפרסום בYouTube - הגעתם למקום הנכון.

בנייה של מסע פרסום לוידיאו היא לא מורכבת, אך היא שונה מבניית מסע פרסום רגיל של AdWords.

לכן חשוב לזכור:
- ברמת מסע הפרסום של מסעות פרסום לוידיאו ניתן לערוך את ההגדרות של מסע הפרסום; שפות, מיקומים, תקציב ומכשירים, כמו ב-AdWords, אולם הצעת המחיר היא תמיד עבור צפייה, והיא תוגדר ברמת קבוצת המיקוד
- קבוצת המיקוד שווה לקבוצת מודעות במסע פרסום AdWords רגיל, אולם במסע פרסום לוידיאו תגדירו בקבוצת המודעות גם את הצעת המחיר (לכל אחד מהפורמטים שבחרתם) וגם את שיטות המיקוד
- כרגיל, ניתן להעלות יותר ממודעה אחת בכל מסע פרסום, אולם עבור כל מודעה ניתן להחיל יותר מקבוצת מודעות אחת (המיקוד ביניהן ייקבע כחיתוך, כלומר המודעות יופיעו רק אם כל התנאים יתקיימו)

אז אחרי שהנחנו את הבסיס לשוני בין סוגי מסעות הפרסום, כעת נראה כיצד לבנות את מסע הפרסום לוידיאו צעד אחרי צעד:

1. פתחו מסע פרסום חדש > ובחרו מסע פרסום וידיאו מקוון



2. הגדירו את מסע הפרסום שלכם >
  • הזינו את שם מסע הפרסום 
  • הזינו תקציב יומי 
  • בחרו את המיקומים הגיאוגרפיים בהם תרצו להציג את המודעות שלכם 
  • בחרו את שפת הממשק של הלקוחות שלכם בהתאם למיקום הגיאוגרפי



3. הזינו את כתובת ה-URL של הסרטון שלכם בYouTube (העתק-הדבק)



4. המשיכו בהגדרת המודעה >
  • בחרו את הפורמטים בהם תרצו לפרסם. שימו לב שיש לכם בחירה בין אוטומטי (=בחירה בכל שלושת הפורמטים: בחיפוש, בתצוגה וסרטון זורם), ו״תנו לי לבחור״ - כפי שתראו בצילום המסך, שמאפשר לכם לסמן ״וי״ עבור הפורמטים והרשתות בהם תרצו להציג 
  • כתבו את טקסט המודעה שיופיע לצד הסרטון בפורמטים ״בחיפוש״ ו״בתצוגה״ 
  • בחרו תמונה ממוזערת שתופיע כמייצגת הסרטון 
  • מלאו כתובת אתר לתצוגה וכתובת אתר יעד 
  • תנו שם למודעה (לשימוש פנימי שלכם בלבד)



5. המשיכו למאפיינים מתקדמים של מודעות >
  • בחרו האם תרצו שהקלקה על מודעת ״בחיפוש״ או ״בתצוגה״ תוביל את הצופה לעמוד הצפייה או לעמוד הערוץ שלכם ב-Youtube. 
  • אם בחרתם לפרסם גם ב״מודעת סרטון זורם״, העלו באנר של 300x60 שיופיע לצד הסרטון כשהמודעה מנגנת, כאשר הקלקה עליו יוביל בחינם את הצופה לאתר שלכם 

6. המשיכו להגדרות מתקדמות > 

  • כאן תוכלו להגדיר תאריך סיום או תזמון מודעה 
  • לבחור את סבב המודעות 
  • להגדיר מכסת הופעות (כמות הופעות בפני משתמש ייחודי) 
  • למקד למכשירים ספציפיים ולהתאים את הצעת המחיר לניידים 
  • עם הסיום יש ללחוץ על שמור והמשך


7. עכשיו הגיע שלב קבוצת המיקוד >
  • תנו שם לקבוצת המיקוד (לשימוש פנימי בלבד) 
  • הגדירו מחיר מקסימלי לצפייה (ניתן להגדיר גם ברמת הפורמט) 
  • הזינו את שיטת המיקוד עבור הפורמטים ״בתצוגה״ ו״מודעת סרטון זורם״ מומלץ להתחיל עם בחירת נושאים תחת ״צפייה בסרטונים על״.



במידה שבחרת גם את הפורמט ״בחיפוש״ > הוסיפו מילות מפתח רחבות (בשונה מAdWords) שיקפיצו את המודעה שלכם בתוצאות החיפוש של YouTube ושמרו את קבוצת המודעות



מזל טוב! יש לכם מסע פרסום של AdWords לוידיאו, שיתחיל להופיע ב-YouTube מיד עם אישור מודעות הוידיאו החדשות.

לקריאה נוספת לשיפור ומעקב אחר מודעות הוידיאו שלכם, כנסו לקישור הבאים:



- מדידת ביצועים של מודעות Adwords for Video


בהצלחה ונתראה ב-YouTube!


מרב יכין מצוות AdWords

מפרסמים יקרים!

ביום רביעי ה- 26.3.2014 נעביר הדרכה מקוונת בשידור חי בנושא "שיטות מיקוד ברשת המדיה".

ההדרכה מיועדת בעיקר למפרסמים חדשים שנמצאים בתחילת דרכם בעולם הפרסום המקוון עם AdWords ומעוניינים להעשיר את החשבון שלהם במסע פרסום ברשת המדיה, אך בהחלט פתוחה לכל מי שרוצה לשפר את הידע שלו בנושא זה.
במהלך ההדרכה נדבר על רשת המדיה וייתרונותיה, סוגי מודעות ובעיקר על שיטות המיקוד השונות שבהן ניתן להשתמש. רשת המדיה היא פלטפורמה נהדרת ליצור מיתוג למוצר או לשירות שלכם. מנסיון, אם יש לכם מסע פרסום ברשת המדיה, או שאתם שוקלים להקים אחד, חשוב מאוד לדעת איך למקד ברשת המדיה כדי להגיע לקהל הלקוחות הרלוונטיים אליכם.

מתי? - יום ד', 26.3.2014 בשעה 18:30 בערב, שעון ישראל

יציגו - ענהאל ואורי, מומחי פרסום מקוון מצוות התמיכה של Google AdWords

אז איך נרשמים? התהליך אורך 5 דקות בלבד! לחצו על הלינק הבא:
https://googleemea.connectsolutions.com/e70qm86x1zv/event/registration.html

מלאו פרטים: כתובת אימייל, ססמה (יהיה עליכם להגדיר ססמה שבה אתם מעוניינים, ואז לאשר אותה), שם מלא ומספר חשבון Google AdWords שלכם (מספר בן עשר ספרות). גם אם השתתפתם בסמינר בעבר וכבר יש לכם שם וססמה, הגדירו אותה מחדש.
שימו לב: ללא חשבון קיים לא תוכלו להשתתף בהדרכה.

אשרו את הפרטים ושלחו את הטופס.

איך משתתפים? ביום רביעי, ה-26 במרץ, כ-15 דקות לפני תחילת ההדרכה, התחברו בכתובת:
https://googleemea.connectsolutions.com/e70qm86x1zv/event/login.html

הזינו את כתובת האימייל ואת הססמה שהגדרתם בתהליך ההרשמה, והמתינו בכיתה הוירטואלית עד שההדרכה המקוונת תתחיל.

אל תפספסו את ההזדמנות ללמוד על רשת המדיה והאופן שבו תוכלו לתעל אותה לטובת העסק שלכם!נתראה בהדרכה!

ענהאל ואורי
צוות AdWords הישראלי

מאז השקתו ב-2010, אפשר פורמט TrueView למפרסמים להשתחרר ממגבלות הזמן, להגדיל את מספר הצפיות באמצעות צפיות בהסכמה, ולשלם רק כאשר אנשים בוחרים לצפות במודעות הווידאו שלהם. הודות ליתרונות האלה, פרסום בפורמט TrueView מחבר בין המשתמשים למודעות הרלוונטיות, ומאפשר ליוצרים לייצר רווחים מהתוכן שלהם. במאמץ המתמשך שלנו לעזור למפרסמים לנצל את כוחו של הווידאו המקוון, אנו מכריזים היום על השיפור הקרוב שיהפוך את פורמט TrueView לפשוט יותר ובעל יכולות רבות יותר.

ב-15 באפריל, נעבור משלושה פורמטים של TrueView לשניים: TrueView InStream ו-TrueView ברשת המדיה. פעולה זו תשלב למעשה את הפורמטים 'בחיפוש' ו'בתצוגה' לפורמט אחד שייקרא TrueView ברשת המדיה.

נוסף לפישוט היצירה והניהול של מסעות הפרסום, מציע השינוי הזה את היתרונות הבאים:

התאמת TrueView לאופן שבו המשתמש מקיים אינטראקציה עם המודעה (בצפייה לפני תחילת הסרטון או בלחיצה על תמונה ממוזערת), ולא למיקום שבו הסרטון מוצג.

תוכלו לספר לנו איפה תרצו שהמודעות שלכם יופיעו ברמת מסע הפרסום – סרטוני YouTube, חיפוש ב-YouTube ורשת המדיה של Google – ובהתאם לכך נפעיל את המודעות במסע הפרסום הזה ברשתות שבחרתם.

אפשרות להציג מודעות רלוונטיות יותר בדף החיפוש של YouTube. בדיוק כפי שניתן להשתמש במודעות לפני או בזמן סרטון כדי להגיע לקהלים או לנתונים דמוגרפיים שונים, כך ניתן כעת להשתמש באותם פרמטרים, נוסף למילות מפתח, כדי להתאים מודעות ברשת המדיה הפועלות בדפי חיפוש ב-YouTube.

מה צריך לעשות?
החל ב-15 באפריל ישתמשו כל מסעות הפרסום החדשים בווידאו בהגדרות החדשות של מסעות פרסום ובפורמטים פשוטים של מודעות. במקביל, תקבלו גישה למרכז שדרוג שבו תוכלו לשדרג לפונקציונליות החדשה חלק ממסעות הפרסום שלכם או את כולם. החל ב-15 במאי ישודרגו כל מסעות הפרסום באופן אוטומטי.

אנו מאמינים שהשינוי הזה יגרום לפורמט TrueView להיות כלי יעיל עוד יותר, שיעזור לכם לבנות את המותג שלכם בעזרת סרטונים. להמשך קריאה, בקרו במאמר במרכז העזרה.

פורסם על ידי ריו אקסקה, מנהל מוצר, AdWords for video

אחד האלמנטים החשובים והבסיסיים ביותר בכל מסע פרסום, הוא מילות המפתח. אבל בחירת מילות מפתח רלוונטיות היא רק חלק אחד של התהליך. החלק השני, הוא בחירת סוג ההתאמה הרלוונטי ביותר. לאחרונה הצגנו סוג התאמה חדש הנקרא :"תכונת שינוי של ההתאמה הרחבה", שמיד נדגים את השימוש בו ונפרט מדוע הוא עדיף על שיטת התאמה הרחבה.

מהי "תכונת השינוי של ההתאמה הרחבה": 
שיטת התאמה זו היא וריאציה של ההתאמה הרחבה, ולכן היא לא מוגדרת כקטגוריה בפני עצמה כמו למשל, "התאמה לביטוי" או [התאמה מדוייקת]. באנגלית אגב, שיטה זו נקראת Broad Match Modifier, כי כאמור אנחנו "מעדכנים" או מוסיפים "טוויסט" להתאמה הרחבה, הרגילה.כיצד משתמשים בשיטה זו: 
פשוט מוסיפים את הסימן "פלוס" (+) בצמוד לכל מילה ומילה שמרכיבה את הביטוי שלנו. בעברית, הפלוס יהיה צמוד מצד ימין של כל מילה ובאנגלית, הפלוס יהיה בצד שמאל של המילה. זכרו שמילת מפתח באדוורדס, יכולה להיות מורכבת מכמה וכמה מילים. לדוגמה:

+קייטרינג +לאירועים


מדוע מומלץ להשתמש בשיטה זו, בעצם?


1. קהל רחב, אך עם זאת גם רלוונטי

מפרסמים רבים רוצים להגיע לקהל הלקוחות הרחב ביותר ולכן בוחרים את ההתאמה הרחבה. אבל אז, תנועה רבה מגיעה מגולשים שמחפשים שאילתות דומות, שכלל לא רלוונטיות לעסק של המפרסם. למשל מילת מפתח: קייטרינג לאירועים.

מילת מפתח כזו בהתאמה רחבה יכולה לגרום לשאילתות שונות ולא רלוונטיות להציג את המודעה, כגון: דיגיי לאירועים, צלם לאירועים, הפעלות לאירועים, וכן הלאה. הוספת הסימן (+) לידי כל מילה, עדיין תיחשב כהתאמה רחבה, אבל הרבה יותר ספציפית ומדוייקת, מכיוון שכל מילה שלידה יש את הסימן (+), חייבת להיכלל במחרוזת החיפוש (השאילתה) של הגולש, כשהוא מחפש בגוגל.כאמור בדוגמא שלעיל, זה יראה כך: +קייטרינג +לאירועים
בדוגמה שלעיל, אם מישהו יחפש מוסיקה לאירועים - אז המילה אירועים אמנם מופיעה בשאילתה של הגולש, אבל המילה קייטרינג, לא. לכן המודעה לא תוצג, וזה טוב לנו כדי למנוע תנועה לא רלוונטית. מה יוצג? ביטויים כמו קייטרינג לאירועים במרכז, המלצות לקייטרינג לאירועים זולים, וכד.

2. גמישות טובה יותר

התאמה לביטוי (המרכאות) היא גם התאמה מצויינת, אבל פחות גמישה מאשר זו עם סימני הפלוס. מדוע?

אם נבחר את מילת המפתח בהתאמה לביטוי "קייטרינג לאירועים", המודעה עשויה להופיע בתוצאות החיפוש בגוגל אם גולש חיפש את הביטויים הבאים: קייטרינג לאירועים בצפון, המלצות לקייטרינג לאירועים זולים ,וכד. כלומר, הביטוי שקבענו חייב להופיע בשאילתה של הגולש במלואו ולפי הסדר המדוייק של המילים, גם אם הגולש הוסיף לשאילתה שלו בגוגל מילה (או יותר) לפני או אחרי הביטוי שהגדרתם במסע הפרסום שלכם.

אך מה היה קורה אם היינו מגדירים את אותה המילה\ביטוי עם סימני הפלוס (כלומר +קייטרינג +לאירועים)? במקרה הזה היינו יכולים להציג את המודעה גם לאנשים שמחפשים ביטויים ש"שוברים" את הביטוי כגון: קייטרינג מומלץ לאירועים, איפה אני מוצא קייטרינג מומלץ לאירועים בצפון, או אפילו אם סדר המילים התהפך, למשל תכנון אירועים עם קייטרינג, וכן הלאה. זכרו: כל עוד המילה שהגדרתם לצידה את סימן הפלוס בחשבון שלכם, נמצאת גם במחרוזת החיפוש של הגולש - המודעה שלכם תוכל להופיע! עם התאמה לביטוי, היינו מאבדים את הגולשים הללו למרות שהם מאוד רלוונטיים לעסק שלנו.

3. ציון איכות משופר

נכון שציון איכות הוא אלמנט דינמי שעשוי להשתנות כל הזמן בהתאם לגורמים רבים, אבל במקרים רבים הוספת סימני הפלוס למילות המפתח שלנו, עשויה לשפר את ציון האיכות הראשוני. מדוע? מפני שהרלוונטיות והגמישות שסוג ההתאמה עם סימני הפלוס מאפשרים, לרוב משפרים את הביצועים. וביצועים טובים יותר, משפיעים בין היתר על ציון האיכות. זכרו שהמערכת מקצה למילת מפתח ציון איכות ראשוני שהיא מוצאת לנכון בהתאם לגורמים שונים ועכשיו, המילה צריכה "להוכיח את עצמה" (מבחינה סטטיסטית, כלומר ביצועים): אם היא טובה ואיכותית - הציון ישאר כפי שהוא או שהוא יעלה. אם לא, הוא ירד.

4. שיפור מילות מפתח עם "נפח חיפוש נמוך" 

אם יש לכם ביטויים (במרכאות) שיש להם חיווי "נפח חיפוש נמוך", המשמעות היא שכנראה לא הרבה משתמשים מחפשים את הביטוי כפי שהגדרתם אותו. אבל השימוש בסימני הפלוס (+) הופך כאמור את הביטוי לגמיש הרבה יותר, ולכן קיימת סבירות גבוהה שהחיווי יעלם, וסטטוס מילת המפתח יהפוך ל"כשיר", שאומר שמילת המפתח כשירה להפעיל את המודעות שלכם!

לסיום, מספר נקודות שחשוב לזכור בנוגע להתאמה עם סימני הפלוס: 

  • אם ישנן מילות מפתח שאינכם מעוניינים שיפעילו את המודעה (כלומר, שהן לא רלוונטיות לכם בכלל), השתמשו במילות מפתח שליליות
  • סוג התאמה זה, עדיין נחשב התאמה רחבה וככזה עשוי להפעיל מילות מפתח דומות או וריצאיות של מילות המפתח שבחרתם. למשל המילה עם סימן הפלוס +כובע, עשוי להפעיל ביטויים קרובים דומים כגון כובעי או כובעים 
  • שיפור בציון האיכות לאחר שינוי מילת מפתח עם סוג התאמה מסויים אינו מובטח, אבל יחד עם שיטות עבודה מומלצות נוספות כמו קביעת מבנה חשבון נכון ובחירת טקסט ודף נחיתה נכונים במודעות - הסיכוי לשיפור ציון האיכות יעלה 
  • לא ניתן לשלב בין סוגי התאמה שונים יחד עם סימני הפלוס, למשל: +קייטרינג +[אירועים במרכז] או +"קייטרינג לאירועים" +במרכז לא יעבדו כמו שצריך. עם זאת, בהחלט אפשר לבחור מילות מפתח בהתאמה רחבה ולהוסיף את סימן הפלוס רק לחלק מהן, למשל: +קייטרינג לאירועים +במרכז. במקרה זה, המילה קייטרינג והמילה במרכז חייבים להופיע בשאילתה של הגולש, אך המילה לאירועים, לא חייבת להופיע בשאילתה. 

למידע נוסף על סוגי התאמה בכלל, בהם גם סוג ההתאמה עם סימני הפלוס, בקרו במרכז העזרה שלנו.


נכתב על ידי אורי, צוות Google AdWords